En hoe er anders naar te kijken.

  1. Plannen is voor doetjes; een zwaktebod.

  2. Plannen zorgt voor een volle agenda. Dat geeft stress.

  3. Niet plannen geeft vrijheid.

  4. Vandaag onthoud ik het wel, morgen start ik met plannen.

  5. Het gaat prima zoals het gaat, er is geen verbetering mogelijk.

Plannen is een zwaktebod. Is dat zo? Als je plant geef je toe dat je iets niet kunt? Of is juist andersom? Is plannen een manier om meer effectief te werken, een manier om betere resultaten te behalen en dus een kracht ipv een zwakte? Hmmm. 🤔

Een volle agenda geeft stress. Tja, het kan zijn dat een volle agenda overweldigend overkomen kan. Maar wat als in die agenda ook al de vrije tijd geblokt staat? Is het dan nog steeds zo stressvol? En wat als je weet dat je alles onder controle hebt. Alles staat in jouw agenda, je hoeft niets te onthouden, je hoeft niet meer te doen dan er staat, valt er dan geen last van jouw schouders? Hmmm. 🤔

Niets plannen geeft vrijheid. Is dat zo? Als jouw agenda leeg is, ervaar je dan alleen maar vrijheid, opluchting of andere positieve emoties? Of ervaar je ook (soms) het gevoel dat je achter de feiten aanloopt soms. Dat je iets zou moeten doen, maar er geen zin in hebt, dus je doet iets anders, maar het voelt niet ontspannen? Is dat vrij? Zou het niet fijner zijn als je volkomen kunt genieten van jouw vrije tijd omdat je weet dat je alles gedaan hebt wat moet gebeuren. Dat je vrije tijd ook echt vrij is? Hmmm. 🤔

Morgen. Vandaag houd ik het bij het bij het oude, maar omdat ik me besef dat het ook anders kan, ga ik morgen mijn leven beteren. Maar als je dan morgen wakker wordt, en het is weer vandaag, ga je dan weer morgen starten? Zo gaat het vaak wel. Het voelt soms als een drempel om te starten met iets, maar eenmaal over de drempel is het makkelijk(er). De drempel van morgen blijft net zo hoog als vandaag. Dus ga er over heen. Gewoon. Nu. Je kent vast het gezegde wel; van uitstel komt afstel. Laat dat jou niet gebeuren. Hmmm. 🤔

Het gaat prima zoals het gaat, dus waarom iets veranderen? Blijkbaar gaat het perfect. Of, toch niet? Is er ruimte voor verbetering? Start je af en toe te laat met studeren omdat de film,  serie of potje gamen nog niet af was? Start je soms te laat en bezuur je dat in slaaptekort? Vergeet je soms iets te maken of leren en bezuur je dat in slechte(re) cijfers of een boze leerkracht? Tja, soms is er toch ruimte voor verbetering. Bij jou misschien ook? Hmmm. 🤔

Categories:

Tags:

Comments are closed